Olin heinäkuussa Portossa, Portugalissa kouluttamassa teknisen viestinnän kesäkurssilla. Kurssin järjestivät TCEurope ja Instituto Superior de Contabilidade e Administracao do Porto (en edes yritä kääntää tämän koulun nimeä) ja se oli osaksi EU:n rahoittama. Koulutin ensin puoli päivää modulaarisesta dokumentaatiosta ja sitten toiset puoli päivää tekniseen viestintään liittyvistä standardeista ja säännöksistä. Kurssi järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran, silloin Suomesta kouluttamassa ja toteutukseen tutustumassa olivat Suomen teknisen viestinnän yhdistyksen edustajina meidän Lauramme ja yhdistyksen puheenjohtaja Eeva Viljanen. Oman kokemukseni perusteella toivon, että koulutus saa jatkoa ensi vuonnakin!

Kesäkurssin opiskelijoilla on sekalainen tausta. Osa oli kielten opiskelijoita, osa tietojenkäsittelyopin opiskelijoita ja osa työelämässä olevia aikuisopiskelijoita, jotka halusivat laajentaa osaamistaan. Opiskelijat olivat ihania, haastoivat ja kyselivät ja keskustelivat innokkaasti päivän aiheista. Kouluttaminen oli todella kivaa ja opin itsekin uusia asioita! Lisäksi Porto oli tietenkin aivan ihana kaupunki ja portugalilaiset emännät ja isännät aivan superystävällisiä ja huolehtivat hyvin meistä kouluttajista.

Koulutuksia on pidetty muuallakin, sillä Adinahan on järjestänyt asiakkaidemme toiveiden mukaan heille räätälöityjä koulutuksia aivan yrityksen perustamisesta asti. Esimerkiksi kesäkaudella pidettyjen koulutustemme aiheena oli Simplified Technical English ja kouluttajana toimi jälleen erinomaista palautetta saanut Laura, joka on muuten ehtinyt olla myös Tampereen yliopiston teknisen viestinnän koulutusohjelmassa tuntiopettajana jo monena vuonna vuodesta 2002 alkaen. Tällä hetkellä Lauralla on titteli ”adjunct lecturer” Cork Institute of Technology -korkeakoulussa, missä hän opettaa syyslukukaudella dokumentointiprojektien projektinhallintaa (Document project management) online-kurssina minun, Minnan ja Maaretin toimiessa apuopettajina ja tarjoten tietoa aiheeseen omilta erikoisosaamisalueiltamme.

Olemme huomanneet, että erilaisille teknisen viestinnän koulutuksille on kysyntää, muttei paljon tarjontaa. Niinpä julkistammekin nyt Adinan koulutuspalvelut – tarjoamme syksystä 2019 eteenpäin säännöllisesti erilaisia koulutuksia teknisen viestinnän eri osa-alueista. Aloitamme Tampereella järjestettävillä puolen päivän ja yhden päivän kasvokkaisilla koulutuksilla ja laajennamme vähitellen webinaareihin ja erillisiin nauhoitettuihin koulutuksiin.

Kurkista tänne jos haluat nähdä millaisia koulutuksia tarjoamme syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana. Lisäämme koulutuksia ja koulutuspäiviä syksyn kuluessa. Jos et vielä näe haluamaasi koulutusta valikoimassamme tai haluat yrityksellesi räätälöidyn koulutuksen, ota yhteyttä – meiltä onnistuu!

– Anu

PS. Kuva: Ross Sneddon / Unsplash