Aika lailla vuosi sitten, kun juhlimme kolmevuotissynttäreitämme, mietimme myös vuoden 2020 strategiaamme. Suunnittelimme muun muassa koulutustarjonnan kehittämistä ja neuvottelimme jo Adinan Suomen kierroksesta ja koulutusten pitämisestä esimerkiksi Helsingissä ja Oulussa. Alkuvuodesta iloinen 20-luku kääntyikin aika nopeasti ihan joksikin muuksi ja vaihdoimme strategiaamme lennosta. Luokkahuoneesta päästiin aika nopeasti koulutustarjonnan digitalisoimiseen. Luokkahuonekoulutukset ovat vuorovaikutuksen kannalta ihanteellisia, mutta nykyisessä maailmantilanteessa haluamme tarjota asiakkaillemme sopivan lyhyitä ja kiinnostavia online-koulutuksia. Digitalisointiprojekti jatkuu edelleen, seuratkaa nettisivujamme ja someamme!

COVID-19 pandemia on vaikuttanut jonkin verran meidänkin liiketoimintaamme, koska osa asiakkaistamme kärsii edelleen esim. kokoontumis- ja matkustusrajoitusten seurauksista. Olemme silti pystyneet kasvattamaan liikevaihtoa kohti loppuvuotta. Nyt syksyllä vahvistimme Adinan tiimiä lokalisointikoordinoinnin ja graafisen suunnittelun puolella. Tiedon ja materiaalin visualisoinnin tarpeet ovat kasvaneet sekä asiakkaillamme että omassa yrityksessämme. Tavoitteenamme on myös uudistaa Adinan verkkosivuja ja vihdoin saada sivulle valmiiksi Adinan knowledge base -sisältö.

Konsultointiprojektien osalta olemme siirtyneet kohti liikkeenjohdon konsultointia. Tämä johtunee siitä, että monet tekniseen viestintään liittyvät asiat yrityksissä kietoutuvat laajempien tiedon- ja tuotehallintaan liittyvien järjestelmien ympärille. Kun olemme alkaneet kehittää isojen yritysten sisällöntuotanto- tai lokalisointiprosesseja, esiin ovat nousseet koko yrityksen informaatioarkkitehtuuri, taksonomiat ja hakusysteemit, tuotetiedonhallinta, tiedon turvallisuus, tiedon avoimuuden luokittelu ja monta muuta asiaa. Nämä kaikki asiat koskettavat koko yritystä ja sen strategiaa, eivät vain käyttöohjesisältöjä. Mielenkiintoisella tavalla yritysten dokumentointiosastot ovat usein kosketuksissa lähes kaikkiin muihin prosesseihin yrityksen sisällä.
Käyttöohjeprojekteissa olemme iloksemme huomanneet, että useat pienemmätkin yritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota ohjeiden käytettävyyteen ja luettavuuteen. Olemme voineet tarjota apuamme jo valmiiksi kirjoitettujen ohjeiden viimeistelyyn asiakasystävällisiksi ja neuvoneet yrityksiä miten esim. kirjoittaa tekstiä ja miettiä prosesseja lokalisointia silmällä pitäen.

Katsomme varovaisen toiveikkaasti ensi vuoteen ja odotamme mielenkiinnolla miten mahdollinen COVID-19 -rokote tulee muuttamaan sitä uutta normaalia, millaiseksi elämämme on tällä hetkellä muotoutunut. Meidän työtämme voi tehdä täysin etänä tiimsien ja zoomien kautta, mutta kieltämättä olisi kiva välillä päästä tapaamaan asiakkaitamme ihan kasvokkainkin. Esimerkiksi workshop-tyyppinen työskentely ei oikein pääse oikeuksiinsa etänä. Ehkäpä ensi vuonna? Joka tapauksessa mukavaa loppuvuotta kaikille Adinan blogin lukijoille!

-Anu

PS. Synttäripallokuvan olemme tänään valinneet Unsplash-kuvapankista ja sen on ottanut Jason Leung.