Joku Twitterin vääräleuka kysyi, että kuka teidän yrityksessänne vetää digitalisointia: A) toimitusjohtaja, B) teknologiajohtaja, vai C) koronavirus? Eritoten asiantuntijatyötä tekevät ovat siirtyneet hurjaa vauhtia ympäri maailman tekemään etätöitä. Me Adinassa olemme tehneet töitä etänä globaalissa ympäristössä koko firman olemassaolon ajan, joten meille muutos ei ole ollut iso eikä edes kovin haasteellinen. Tiimillämme on muutenkin pitkä kokemus työskentelystä globaalien virtuaalitiimien kanssa.

Emme voi vielä tietää kaikkia maailmanlaajuisen covid-19-epidemian vaikutuksia, mutta se on jo varmaa, että asiantuntijatyö tulee muuttumaan. Etätyö tulee lisääntymään ja työmatkat vähentymään. Lentomatkustaminen tulee joka tapauksessa kallistumaan, koska lentoyhtiöitä tulee menemään nurin. Matkustamiseen käytetyn ajan väheneminen lisää tehokasta työaikaa. Sekä rahaa että aikaa säästyy. Toki edelleen on mielekästä tavata niin asiakkaita kuin työkavereitakin henkilökohtaisesti, ainakin silloin tällöin, mutta esimerkiksi tunnin tai parin säännölliset viikkopalaverit voidaan hyvin siirtää online-tapaamisiksi.

Myös laadukkaiden digitaalisten materiaalien helppo saatavuus ja löydettävyys tulee olemaan entistä tärkeämpää. Tämän lisäksi yhä useampi meistä tarvitsee parempia viestintätaitoja – monimutkaisten asioiden ja käsitteiden tekemistä selkeiksi ja ymmärrettäviksi nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Meillä Adinassa on vahvaa osaamista viestinnästä ja kaikki Adinan tarjolla olevat koulutukset, jotka löydät nettisivuiltamme, on mahdollista muuttaa verkkokoulutuksiksi. Viime viikkoina olemmekin muutamissa asiakasprojekteissa nopealla aikataululla muuttaneet suunnitellut face-to-face -koulutukset pidettäviksi verkkokoulutuksina.

Itse olen ihaillut suomalaisten opettajien tekemää nopeaa digiloikkaa, asiat alkavat sujua kun niiden on pakko sujua. Kotona istumme 9- ja 11-vuotiaiden lasten kanssa kaikki välillä yhtä aikaa omissa Teams- tai Zoom -tapaamisissamme. Teams-yhteyksiä demoiltiinkin työkaverin kanssa lapsille heti kun tieto koulujen muuttumisesta etäkouluiksi tuli. Nyt sitten lapsetkin tietävät millaisia ovat äidin ja isin työpäivät…

Terveisiä Pyynikin kotitoimistolta!

-Anu